Паоло Касагранде ръководи екипа на един от най-добрите ресторанти в Испания, отличен с цели три звезди „Мишлен“. Той беше в България по покана на кулинарното изложение „Гастрономикс“, в което участва със специален мастърклас.
Касагранде е един от най-добрите шеф-готвачи през последните години. За 2020 г. той е сред стоте първи в света. От четири години работи в ресторанта „Ласарте“ в Барселона, за който печели цели три звезди „Мишлен“.
„Най-много съм доволен от екипа, с който работя. Защото това са хора, които не работят за наградата, а работим за ежедневното удовлетворение на нашите клиенти. Най-голямата награда е да задоволиш не само глада, но и вкусовите потребности на гостите ни. Това се постига всеки ден. Опитвай се да бъдеш по-добър всеки ден, това е формулата на успеха“, казва прочутият шеф-готвач.
Шеф Паоло Касагранде е роден в Италия. Страна, която се характеризира не само със своята красота, но и вкусна храна. Апетитните спомени от детството не само остават за цял живот, майчините гозби винаги носят повече наслада, от което и да е гурме ястие.
„Работим с различни съставки от целия свят. Продуктите, които използваме са най-вече от каталунския регион, но иначе в асортимента имаме и съставки от Япония, Австралия, от целия свят. Затова съм в България, именно защото знам, че гастрономията тук много се развива през последните години. Много се радвам за тази покана. Работя също и с някои български школи по ресторантьорство. Това наше сътрудничество, не само че върви, а и ще расте. А тепърва имам да пробвам и вашата кухня. Много искам да опитам нещо традиционно ваше“, уточнява шеф Касагранде.
А когато си един от най-успешните в бранша, със сигурност знаеш какво да посъветваш всеки млад готвач, който иска да създаде свой ресторант с различен почерк.
Вижте повече във видеото!