Какъв е вкусът на грешката и как се продължава напред след затвора. Шеф Андре Токев с невероятната си история за един рестарт в живота и грешките, които ни правят осъзнати.

„Не бях ядосан, когато влязох в затвора. Там видях по друг начин моя живот и този на хората с тежки съдби. Взел съм си поуките от грешките. Моето семейство реагира и станахме по-задружни, отделям си повече свободно време за тях и приятелите. Готвенето е хоби, това е моето царство и забравям за другото. Затова се научих по-добре да разпределям свободното си време, винаги съм искал да постигам и сега  се научих да си имам търпение“, казва Токев.

Той беше арестуван, след като е шофирал с 1,9 промила алкохол в кръвта в края на 2021 г. В началото на януари 2022 г. шеф Токев призна вината си и влезе в затвора след сключено споразумение с прокуратурата, одобрено от Софийския районен съд.

„Вътре видях другата страна на живота, Там има и хора, които не познават друго, някои правят неосъзнато нещата, защото от малки са научени така да живеят. Много обичах да им готвя и да им покажа, че може и с продуктите, които имат там, да се правят вкусни неща. А след като излязох, не се страхувах, хора дори ме поздравяваха, че си излежах присъдата“, казва готвачът.

Снимка: bTV

От три ресторанта му остава само един заради пандемията. Но работата никак не е по-малко. С нови сили и осъзнати грешки той издава и книга, в която казва, че да сбъркаш не е страшно, ако си вземеш поука.

Снимка: bTV

„Ако ги няма грешките, няма как да се научим и да имаме опит. От малки ни учат да се страхуваме от тях,  но не бива“, каза още Токев.

Вижте цялото интервю във видеото.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK