Зимните ни курорти трескаво се подготвят за посрещането на туристите за Нова година.

В Банско почти всички места за настаняване вече са резервирани, има и запитвания в последния момент.

Българи, румънци, гърци и турци са резервирали новогодишната си ваканция още преди месеци. 

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

Снимка: btvnovinite.bg

„Тридневният пакет струва около 1500 лева. Има малка разлика, в зависимост от това дали е настаняване в двойна стая, в апартамент или в студио. Хотелът е абсолютно пълен, подготвили сме и хранителни изкушения за нашите гости, ще има цели прасенца, сьомга, цели пуйки и много други интересни неща”, обясни управител на хотел.

Семейство с две деца ще почива за около 3 000 лева, а преди дни в комплекса отвори врати детски кът за удобство на родителите с малки деца.

Снимка: btvnovinite.bg

Механите са многобройни, затова и винаги ще се намери маса за желаещите да празнуват извън стените на хотелите. Банско основно се слави със своите механи и вкусната храна, която предлагат. Запазени са нашите традиции в готвенето, стари изпитани рецепти – посочва собственик на механа в града.

Снимка: btvnovinite.bg

Пистите вече са готови за сезона, оръдията за изкуствен сняг работят.

Капацитетът на хотелската база за Нова година в Пампорово също е зает на сто процента. Тук основно ще почиват българи, румънци, турци, гърци, руснаци и ирландци. Кувертите за празничната нощ варират от 100 до 200 лв.

Снимка: btvnovinite.bg

За скиорите са отворени шест писти, а дневната лифт карта е 62 лв. С нея може да се ползва 15% отстъпка за спа център.

Снимка: btvnovinite.bg

В Пампорово празниците посрещат над 6000 души. Тридневен празничен пакет в петзвезден хотел в Пампорово излиза около 450 лв.  на човек. Кувертите за празничната вечер  варират от 100 до 200 лв. , в зависимост от категорията на хотела.

Антон Илиев, комплексен управител в Пампорово, обяснява, че гостите се посрещат с европейско меню, но се набляга и на родопските специалитети.

Снимка: btvnovinite.bg

В празничната вечер звучат и родопски каба гайди, но има и богата парти програма с диджей.

Калин Василев е от 36 години готвач на Пампорово. Най-много държи на  качеството на продуктите и обяснява, че най-вкусно е родопското агне. 

Снимка: btvnovinite.bg