Концерт на Андреа Бочели в пустинята на Саудитска Арабия. На сцената с оперния певец излязоха българските музиканти от "Витоша филхармоничен оркестър".

Сред пясъците на северозападна Саудитска Арабия, в екзотичния оазис Ал Ула се намира уникален музикален мираж. Зала “Марая”, която на арабски означава отражение или огледало, държи рекордите на Гинес за най-голяма сграда в света с огледална фасада. В основата е стоманена рамка, облицована с 9 740 квадратни метра огледала или малко повече от площта на професионално футболно игрище.

В края на миналата седмица световноизвестният певец Андреа Бочели посети арабското архитектурно бижу с бляскав концерт. Цените на билетите за срещата със знаменитото италианско белканто са варирали от 1200 до 1700 лв.

Заедно с Бочели на сцената излизат и 134-ма български музиканти от различни състави в цялата страна. Застават зад Бочели под името "Витоша филхармоничен оркестър" по покана на италианския музикант и импресарио Максимилиано Назели. 

Пантелей Пантелеев е първи кларинет на Софийската филхармония 45 сезона. Баща е на цигуларя Веско Пантелеев - Ешкенази и на диригента Мартин Пантелеев. В момента е пенсионер след 50 години на сцена и преподава в консерваторията.

От Саудитска Арабия, Пантелей ще запомни величествените гледки, но и величественото спокойствие на хората там.

Най-величественото забавяне обаче се оказва закъснението на принца на Саудитска Арабия - Мохамед бин Салман.

Стеляна Димитрова и русенските хористи ще свързват арабското преживяване с много емоции и интензивен график.

Българските музиканти от "Витоша симфоничен оркестър" излизат на една сцена с Андреа Бочели за първи път преди година в Шотландия, отново по покана на Максимилиано Назели и компанията му Сердика Мюзик.

Какво е за българските артисти да бъдат на една сцена с италианската звезда?

“Изключително е присъствието му на сцената. Той е прекрасен певец”, каза Димитрова.

Пясъците на Саудитска Арабия изпращат българските музиканти и маестро Бочели до нови срещи с класическата музика.