Миналата седмица ви срещнахме с големите звезди в новия филм "Бащата на булката" (продуциран от Брад Пит, можете да го гледате по HBO MAX) Анди Гарсия и Глория Естефан, а днес Диана Любенова разговаря с младите актьори Адрия Архона и Диего Бонета.

Адрия Архона е дъщеря на музикант от Гватемала, родена е в Пуерто Рико, откъдето е майка й. Адрия израства в Маями, а после поема към Ню Йорк, където учи в актьорската школа на Лий Страсбърг. Звездата й изгрява във втори сезон на "Истински детектив", „Сладко момиче“ с Джейсън Момоа и "6 под земята" с Райън Рейнолдс.

Диего Бонета е роден в Мексико сити. Има 5 милиона последователи в Инстаграм и това не е случайност – звезда е от малък, снима се в детски сериали, печели музикални формати и издава първия си албум още на 15, което го превръща в звезда в Мексико, Бразилия и Аржентина, а по-късно в цяла Латинска Америка. Едни от най-известните му роли са в "Ерата на рока" с Том Круз, Терминатор Дарк Фейт, "Малки сладки лъжкини" и в сериала „Луис Мигел“ – първият мексиканският певец, носител на „Грами“.

Адрия, героинята ви във филма предлага брак на приятеля си. Какво мислите за това?
Адрия: Според мен това е прекрасно! Ако жена намери, каквото търси в един мъж, защо да не направи първата крачка, защо трябва да чака някой друг да й свърши работата? Ако искаш нещо – вземи го! Така мисля аз. В най-лошия случай ще ти откаже! Няма какво да губиш. Следващият моля!

Диего, а вие какво ще кажете?
Диего: Част от мен е изцяло за това. Но друга част си казва, а бе аз съм свикнал с едни неща от старата школа, които ми харесват, но харесвам и някои модерни неща. Според мен кавалерството сякаш замира, а пък аз много си падам по него. Голям феминист съм, но то не е, защото жената не може да направи нещо, а от обич – да, от любов ми се ще да й отворя вратата. За всекиго бих го направил.
Адрия: Наистина го прави. Винаги ми отваря вратата и ако има стъпало, ми подава ръка да сляза.
Диего: Не защото ти не можеш сама, а защото ти оказвам внимание. Така съм възпитан. Така се отнася баща ми с майка ми. Нали? Та съм нещо като хибрид в този смисъл.

Изглежда много сте се забавлявали, докато сте снимали филма. Имаше ли сцена, която повтаряхте по няколко пъти, защото не можете да спрете да се смеете?
Адрия: Много бяха. Аз и Диего си имахме едни тайни знаци – познавах го по дишането кога ще прихне да се смее, защото през целия филм съм с него. Един ден Рубен Рабаса, който играе Тео Уолтър, каза някакъв виц и целият екип спря – 20 минути се смяхме. Ама всички – оператори, режисьорът, всички. Анди също – снимала съм го на видео. Сложи си салфетка на лицето и вика "Ох, не мога повече!".
Диего: Много приятни снимки имахме. И не го казваме само за пред журналистите. Наистина беше много приятно. Станахме като едно семейство. Докато не работехме, пак бяхме все заедно. Заедно вечеряхме.

А как се работи с Анди и Глория?
Адрия: Говорите за две икони! Легенди! Невероятно беше! Гледаш и се учиш от тях. Професионалисти! Как един път не се оплакаха от нещо! Знаеха на всички имената! Мили, любезни. Грижеха се за нас. Невероятни са.
Диего: Невероятно се работи с тях. Познавам Глория отдавна – вече десет години. Направо я обожавам. Природно явление е! Толкова е добра, скромна. Много обича работата си. Всеки ден сякаш е за първи път на снимачната площадка. И все има какво да покаже. Просто легенда!