Ексклузивна среща с Анди Гарсия и Глория Естефан само за зрителите на bTV в ефира на "Тази събота". 

И двамата носят горещата латинo кръв, и двамата са наследници на кубински бежанци, и двамата живеят в Маями и са близки приятели. Тя е носителка на 7 награди "Грами" и награда "Личност на годината" на латино Грами. Той е един от най-завладяващите актьори на Холивуд, изиграл племенника на Майкъл Корлеоне - Винсент Манчини в "Кръстникът", за което получава номинация за "Оскар" и "Златен глобус".

Анди Гарсия и Глория Естефан играят съпрузи в новата романтична комедия на HBO MAX – "Бащата на булката". Гарсия е бащата, който трудно приема, че дъщеря му е пораснала и иска да се омъжи. Естефан е неговата съпруга, която иска развод, но решава да отложи процедурата, когато разбира че дъщеря им е сгодена.

Двамата и преди са си партнирали за кратко в "Историята на Артуро Сандовал" – най-известеният тромпетист на Куба.

"Познаваме се от десетилетия. Той се въртеше около групата ни още докато беше тийнейджър, преди да се запознаем. И накрая вечер обикновено свирехме класическа кубинска конга, а той скачаше, вземаше бонгото и засвирваше. И в един момент – години по късно – се запознахме официално. Имала съм честта да работя с Анди и преди това, но тази е първата ми главна роля. Не съм се и надявала на нещо по-добро от това, да работя с добрия си приятел, на когото имам толкова голямо доверие. През цялото време на снимките за филма беше голямо вдъхновение да го наблюдавам как работи. И той, и всички останали. Още от първия ден се почувствахме като семейство. Наистина беше едно прекрасно преживяване!" - разказва за работата им Глория Естефан.

Когато Анди Гарсия разбира, че ще играят съпруг и съпруга, силно се надявал Глория Естефан да се съгласи. 

Певицата била затрупана с ангажименти, но сменила програмата си, за да може да снима.

Тя била неговият пръв и единствен избор и дори бил готов да изчака със снимките, докато тя се освободи.

"И е съвсем естествено – имам голям респект към Глория не само като музикант, но и като актриса. За мен тя беше буквално като ребро адамово!" - уточнява Гарсия. 

И двамата си спомнят сцената, която е трябвало да повтарят много пъти, защото са се заливали от смях. Във филма това е сцената с вечеря, когато дъщеря им съобщава, че ще се омъжва. 

"Два дни я снимахме тази сцена. Защото имаше много ъгли. Но беше страхотен купон. Трудно беше да не си доядеш всичко в чинията, та да остане за следващия дубъл. Много дубли бяха… Храната беше страшно вкусна!" - разказва Глория Естефан. 

Кои са любимите им сватбени песни на всички времена - четете в Ladyzone.bg.