„Една българка направи добро на арменския народ – благородно сводничество” – така Хайгашод Агасян описа 32-годишния си брак със съпругата му Мари.

Двамата полагат основите на връзката си, след като Мари купува гарсониера в столичния квартал „Дружба 2”. По време на обзавеждането на новото жилище, нейни приятели помогнали, а началото на връзката им слага игра на белот. В това време 34-годишният композитор живее с майка си, баба си, леля си и свако му.

„Тези жени милееха за мен”, сподели той.

Първоначално на Агасян му е било трудно да се измести от центъра на София, а Мари признава, че е имала затруднения да се вмести между домакините на неговата къща.

„Аз като момиче не умеех много неща да правя, а в същото време исках да се изявявам като домакиня, но опитите ми бяха несполучливи, което беше нормално, но това много ме притесняваше”, споделя тя.

За сватбата избират символична дата – 8-ми ноември, на Св. Архангел Михаил. Композиторът обясни, че е вярващ човек и знае, че светецът бди над тях и ги подпира.

Признават, че музиката ги е събрала.

Двамата кумуват на църковния брак на Михаил и Кристина Белчеви. Тъй като датата на сватбата на сем. Агасян и именният ден на Михаил Белчев съвпадат, в зала 1 на НДК на 8-ми ноември, композиторът поздравява Мари с песента „Искам да ти кажа”.

С чувство за хумор, с много обич и с възпитаване на уважение към семейството - така са отгледали и сина им, Азат. А семейството за един арменец е всичко.

Вижте цялото интервю във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!