От пътнотранспортно произшествие до спонтанно решение за сватба след 10 години съвместен живот, 7 от които – като родители. През тези драматични обрати преминават отношенията между Коцето Калки и съпругата му Мартина.

Първата среща? Мартина: „Беше си преживяване, защото точно преди нашата среща мен ме блъсна такси на пешеходна пътека. Най-нелепият възможен сценарий. Това не се забравя. И това ми подсказа, че нещо много кардинално ще се случи в живота ми, различно от това до сега”.

Виждат се в болницата и постепенно се влюбват.

Сега с тях расте малкият Теди. От малък показва дисциплина и сговорчивост, но и „бунтарски качества”. „От двама бунтари няма какво друго да се появи”, казват родителите.

Как връзката им се скрепва с брак? „Преди 1 година, на Коледа точно, бяхме на Етъра. И след една хубава музикална вечер на другия ден имаше едно прекрасно слънце и минавайки покрай църквата и покрай един магазин за сребърни изделия, видях едни много красиво направени, ръчно изработени халки и спонтанно купих две”, разказва Калки.

Мартина го поправя – пръстените са били три. И за Теди, който е бил главен шафер.

Какво е за тях любовта? „Съвкупност от много неща. Някакви бурни химически реакции, които се случват между двама души и надявам се остават трайно в душите им”, а освен това „любовта може да мине през много, много препятствия и в крайна сметка отново да излезе като феникс от огъня”.