„Здравей, напускам те“, чува тя от него на сцената. След това започват да танцуват страстно танго, за да разкажат за живота си пред публиката и да признаят на себе си „Здравей, оставам завинаги“. Те са актьорът проф. Атанас Атанасов и актрисата-преподавател Десислава Стойчева.

Снимка: bTV

Срещат се в театъра, когато тя е студентка в НАТФИЗ и решава да му подари роза след представление, а той я поглежда странно, взима цветето и си тръгва. После се срещат отново на нейно представление. Тогава розата вече е в неговите ръце.

„Тя е много емоционална и я изразява, докато аз съм по–прибран, емоционален човек съм но не проявявам своята емоции толкова непосредствено, толкова откровено, особено сред непознати хора“, разказа проф. Атанасов.

Не след дълго идва време за сватба, която се превръща в истински градски спектакъл в зората на демокрацията.

„Беше такова забавно преживяване, всички колеги актьори дойдоха облечени в техните костюми от представленията. Кумовете пък ни гонеха по улицата да ни връзват с белезници, защото ние не искахме да отидем към залата, тролеите спираха“, спомня си Десислава.

С цветята, сватбата и младежката лудост идват и децата Алиса и Ясен, които също тръгват към театъра.

„Тя възпита до голяма степен децата ни и това никога не мога да го върна обратно. Аз се прибирах късно вечер, те вече спяха и ме чакаха само да им кажа лека нощ и сутрин ги развеждахме с колите до детската градина и училището. Не мога да кажа, че в този смисъл съм бил добър родител, но мисля, че това ги направи невероятно самостоятелни“, каза проф. Атанасов.

Десислава разказа, че всичките принципи на съвместно живеене ги е научила от родителите си актьорите Виолета Бахчаванова и Васил Стойчев.

„Те бяха безкрайно заети, непрекъснато с участия, с филми, телевизия, премиери, но в момента, в който имаха някаква малка пауза. За мен това е основният принцип, че колкото и да съм заета, трябва да съм опората и на Наско, и на децата“, добави актрисата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!