„Станахме свидетели на политическа немощ на нашите опоненти, тъй като те не удряха с аргументи за политики или по някаква друга линия. Всъщност това беше едно тяхно поведение, което се прояви не само спрямо мен.“ Това каза в интервю за предаването „Тази събота“ Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“.

Тя припомни и случая с председателя на Народното събрание Никола Минчев. 

"Той също беше един такъв пример на политическа немощ. Свалиха един млад много добре справящ се председател на цената да не могат да изберат никого и да отидем отново на избори“, каза Бориславова.

Тя коментира и че не пожелава на никого да е подложен на такива атаки. 

„Когато влизаш в политиката знаеш, че ще платиш цена. Очакваше се, че атаките ще бъдат основно по линия на политиките. Оказа се, че другите сили действат по различен начин. Така или иначе не бих пожелала на никого да минава през толкова интензивна атака“. 

Бориславова беше началник на кабинета на Кирил Петков, когато той беше премиер. Тя не беше в листите на ПП за 48-ия парламент, но в момента е на второ място в листата на коалицията „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ в 24 МИР в София.

В края на февруари тя обяви, че  ще съди сценаристите на Слави Трифонов за клевета и уронване на името заради „Песен за Лена“.

„Разбирам защо те го направиха – не бяха доволни от това, че са изпадаща политическа сила, че не се получиха някои от нещата, които те желаеха за присвоят в управлението. Без лоши чувства – има си канален ред. Това не е първото дело срещу телевизия 7/8 за подобни неща, няма и да е първото спечелено дело“, коментира кандидат-депутатът на ПП.

Бориславова каза още, че без да е в публичното пространство, е успяла да е полезна на партията в посока да се увеличи експертният потенциал на ПП.

Гледайте целия разговор във видеото!