Лена Бориславова, която бе началник на кабинета на Кирил Петков, коментира кадър, на който сякаш е хванала премиера в оставка за ръка.

Снимката е направена, докато двамата се качват по стълбите в Министерския съвет и са близо един до друг. На кадъра изглежда сякаш те се държат за ръце.

Бориславова написа в профила си във „Фейсбук“, че „не би и не го е направила“.

„Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила. Няма проблем, че има такъв кадър. Има проблем, че той ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната“, пише Бориславова.

По думите ѝ все още жените, които искат да се развиват професионално със собствени сили, са „заклеймявани като държанки“.

„Първите жени депутати се избират през далечната 1946 г. Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение. Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение - друго е средството за успех и то зависи пак от мъж. Промяна е нужна в света, но още повече тук, в България“, казва още в поста си Лена Бориславова.