Няма война в БСП. От две седмици БСП е без председател и утре е заседанието на Конгреса, на което ще се избере нов лидер. Това каза в предаването „Тази събота” депутатът от левицата Красимир Янков.

По думите му, той уважава Стефан Данаилов, но не споделя, мнението му, че „30-40 души искат да съборят капитана на кораба”.

„Ако погледът му беше по-задълбочен, щеше да чуе различните мнения. Той ги вижда като 30-40, аз ги виждам като социалисти, загрижени за партията, които имат и изразяват мнение”, допълни депутатът.

Той заяви, че едва ли ще има блокаж БСП без Корнелия Нинова на лидерския пост, каквото мнение изрази Румен Овчаров.

„Утре е заседанието на Конгреса и делегатите ще решат кой поема партията в рамките на този мандат на органите, който е до 2020 г. Какъв блокаж вижда Румен Овчаров? Създава се хаос, много от тези, които утре ще присъстват на заседанието, задават различни въпроси”, коментира Красимир Янков.

Депутатът от БСП обяви, че се прави опит от обкръжението на Корнелия Нинова да се оттегли нейната оставка.

„Тя е факт от две седмици и утре Конгресът трябва да реши кой ще ръководи партията и как ще продължи тя. Ако се прави такъв опит – оставката да се замени с „оставам”, това хвърля дълбока сянка върху партията. Остава се с впечатлението, че ръководството и Корнелия Нинова на всяка цена искат тя да е на власт в БСП, което компрометира БСП като цяло и предвещава загуба на местния вот‘‘, каза още той.

Янков заяви, че ще участва в надпреварата за председател на БСП, защото е последователен и знае как трябва да функционира партията.