"Той беше много завладяващ, интересен и интелигентен. Беше много земен." - това казва за покойния принц Филип, херцог на Единбург, лейди Колин Кембъл, британска аристократка, писателка и кралски биограф. Тя има издадени 8 книги за британското кралско семейство, две от който за принцеса Даяна, неразказваната история на кралицата майка, бестселърът "Мегън и Хари - истината" и за брака на кралицата с принц Филип.

"Първо срещнах принц Филип, ако помня правилно, на 13 г., била съм още дете. Срещала съм го 20-25 пъти. Често го срещах на частни събирания - един-два пъти, когато аз бях по работа и той беше по работа.

Последният път, когато го вижда с цялото му семейство е през 2008 г. Споделя, че някои са го приемали като студен човек, но нейното мнение е, че не е бил такъв.

Лейди Кембъл живее в замъка Горинг в Западен Съсекс, който е принадлежал на поета Пърси Шели. В дома й има много портрети на кралското семейство. 

В книгата "Бракът на Кралицата", използвайки своите безупречни източници, Лейди Кембъл разказва с подробности за любовта на монарха с херцога на Единбург и тяхното семейство.

"Той изглеждаше прекрасно, беше мъжествен, много мъжествен. Всяко момиче би го намерило за привлекателен" - разказва тя. 

В годините кралският биограф се убеждава, че любовта на Елизабет Втора и Филип е била много дълбока. 

"Той я обичаше и искаше семейство. Обичаше да флиртува, но това не значеше нищо. Не беше Дон Жуан, обичаше да флиртува с красиви момичета - нещо, което хората от неговото време правеха - чиста и невинна забава". 

Малко хора знаят, че принц Филип е бил и баща за пример. 

Лейди Колин Кембъл споделя още за Меган Маркъл и желанието й да стане най-коментираната жена в света, както и за избора мъжете на погребението да са с костюми, а не с униформи. 

Заради пандемичните мерки на погребението на принц Филип ще присъстват само 30 души. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!