Всички се надяваме (б.р. Александър да бъде намерен жив и здрав. За съжаление, много време мина. Песимизмът накланя везните в тази посока. Божа работа е. Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров пред bTV, който през изминалите седем дни бе неизменна част от усилията на целия град момченцето да бъде намерено.

“В ситуацията, в която се намира бащата, той търси всякакви варианти. Сигналите са безброй и не са спирали, не мисля, че ще бъдат увеличени (б.р. след като бащата на изчезналия Александър обяви награда от 100 000 лв. за намирането му). Това е негово решение, никой не може да го съди. В момент на отчаяние човек е готов на всякакви ходове”, добави той.

Владимиров допълни, че няма информация кога майката на Александър ще се върне в България.

„Прокуратурата и полицията водят своето разследване, така че ако е нужно, тя със сигурност ще бъде привикана, за да даде обяснения“, каза кметът на Перник.

„В нито един момент работата на полицията не се е ръководела от оракули, проверявали са се всички сигнали. Наистина някои от сигналите са били доста ексцентрични, но няма как да бъдат проверявани сигнали, които наистина можеха да доведат до положителен резултат. За съжаление, резултатът не е такъв, какъвто очаквахме“, заяви той.

Кметът на Перник обясни, че и днес ще продължи издирвателната операция, и днес ще се включат много доброволци.

„Молбата ми към тях е да синхронизират своите действия с полицията, за да не се претърсва едно и също място няколко пъти“, каза той.