Бащата на изчезналия Александър обяви парична награда за намирането му. Той направи това пред дома си в Перник. Тя е в размер на 100 000 лева.

"Обявявам наградата за човек, който го намери и го доведе при мен", каза Александър Цветанов. Той благодари на всички структури на МВР и на доброволците, които се включиха в търсенето му. Заяви обаче, че е отчаян и на ръба на силите си.

Бащата на 12-годишното момче не се е отказал от търсенето на сина си и е притеснен, че времето напредва, а детето му все още не е открито.

„Времето тече и трябва нещо да се направи. Вече не издържам“, каза Цветанов.

На въпрос на журналисти дали подозира майката на Александър за изчезването му, бащата категорично заяви, че не смята, че тя има връзка.

След като прокуратурата призова за разпит майката, която живее във Великобритания, Министерството на външните работи все още не е потърсено за съдействие по разследването. Това съобщи говорителят на ведомството Костадин Коджабашев в отговор на въпрос на bTV.

Вчера Александър Цветанов е бил подложен на детектор на лъжата. Съобщава се, че не са засечени отклонения. Бащата на момчето написа във "Фейсбук", че иска само синът му да се върне у дома.

Снимка: bTV

Момчето, което е с аутизъм, изчезна точно преди седмица в местната планина Голо бърдо и до момента издирвателните акции не дават резултат.