„Целият район и околностите - смея да твърдя, че всичко е претърсено. Сигнали непрекъснато се получават на телефон 112. С колегите от областната дирекция оказваме съдействие всички сигнали да се проверяват. Оказано е нужното съдействие и с видеонаблюдението, но до този момент, за съжаление, нямаме индикация, че момчето някъде се е появявало“, казва Мартин Жлябинков, секретар на община Перник. 

Един от сигналите, които са проверили е от 1:30 ч. тази нощ. 

„Имаше сигнал от бащата в социалните мрежи, че екстрасенс му е казал, че момчето се намира над старите гробища в кв. „Бела вода“. Организираха се оперативно-издирвателните дейности. Претърси се района, но нямаше положителна нотка, че момчето може да е било там“, допълва секретарят на общината.

Община Перник разполага с над 270 камери, а хората, които имат частни такива, също оказват съдействие. Камерите се наблюдават през всичките дни досега, но на нито една от тях не е забелязан малкият Александър. 

„По стечение на обстоятелствата в събота се запознах с бабата. Детето не е с тежка форма на аутизъм, детето е вербално, не е агресивно. Може да говори, ходи на училище в олекотена форма. Може да бъде извикано, няма да дойде веднага при непознат, защото нормално - не се доверява, но не е агресивен и с него може да си подходи по-внимателно“, казва Ирина, която е доброволец.

Проверени са и клиповете в социалните мрежи, за които се смята, че може да са на момчето. За съжаление обаче е установено, че това не е той. 

„Такава мащабна операция не помня скоро да е провеждана. Дай Боже, развръзката да бъде щастлива и да се намери Александър“, надява се секретарят на общината. 

Не са намирани и никакви вещи на малкото момче. Проверяват се и камерите в населените места около Перник, но отново без резултат.