Всички се надяваме Александър да се е скрил някъде и наистина да е оцелял. Това каза за bTV кметът на Перник Станислав Владимиров.

Той предполага, че акцията ще продължи, „защото е необяснимо как човек може наистина да се изпари“.

„Сега тече оперативка в Областната дирекция на полицията и МВР ще трябва да реши какво следва оттук нататък, защото наистина минаха много дни. Обходи се огромен периметър в планината, която е зад нас, обиколи се територията на цялата община, включително по-далечните части на общината, които са от мястото, където е станало събитието. За съжаление всичко е без резултат дотук“, заяви Станислав Владимиров.

Той съобщи, че днес водолази са проверили няколко водоема. Проверена е и пещера в близост до Белодробната болница, но без резултат.

„Десетки сигнали получихме днес и за дрешки, които могат да са свързани с детето, и за хора, които казваха, че са го видели. Последният сигнал беше, че господин е хванал детенце, което прилича на Александър, за съжаление, не се потвърди, че това е Александър. Много дни минаха, студено е навън. Вече всичко е в Божиите ръце“, заяви Станислав Владимиров.

Близо 400 са камерите на територията на общината, допълни кметът.

„Постоянно екипи от нашата администрация, екипи от полицията гледат всички сигнали, които са достигали до нас, че Александър може да се намира в даден район. Имаше сигнали, които показваха, че дечица приличат, даже в съботния ден роднините също се объркаха, че това може би е Александър, но след това, когато бяха изчистени записите и детайлно се прегледа, за съжаление, не беше малкият Александър“, каза Станислав Владимиров.

Владимиров благодари на всички доброволци.

„Наистина такава съпричастност, такава солидарност рядко се вижда. Показахме, че наистина сме общество, което може да бъде истински сплотено около някоя кауза. И в днешния ден имаше много доброволци, и в утрешния ден сигурно ще има", отбеляза кметът.

Той призова всеки, който може да се включи, да обикаля в целия град, малките улички, по всички къщи и хората да си погледнат старите постройки в къщите, които са необитаеми.