Все още няма развитие по случая с 12-годишния Александър от Перник и той все още не открит. Полицаи и доброволци не са спирали да обхождат района. 

Екипът на bTV успя да проследи работата на спасителите от небето. А докато хората търсят Сашко, близките не губят надежда и се надяват той да бъде открит жив и здрав. 

И днес се наложи спасителите с хеликоптера на „Гранична полиция“ да чакат мъглата над Перник да се вдигне, за да започнат работа.

Единствено bTV разполага с кадри от акцията в небето. Докато пето денонощие търсенето продължава, дядото на Сашко вярва, че той е жив и здрав и ще бъде открит скоро. Близките казват, че майката на детето е в чужбина и не смята да пътува до България въпреки ситуацията.

Проверяват се всички сигнали. Прегледани са вече и записите от камерите в района, обясняват от общината.

„Мога да дам и пример от снощи - в 1:30 ч. имаше сигнал от бащата в социалните мрежи, че екстрасенс му е казал, че момчето се намира на старите гробища в квартал „Бяла вода“, това е на три километра от тук, веднага се организираха оперативно-издирвателните действия. Претърси се районът, имаше изоставени постройки, но за съжаление нямо положителна нотка, че момчето може до е било там“, обясни Мартин Жлабинков, секретар на община Перник.

„Хората са уморени, някои се прибират за малко да почиват, други остават. По стечение на обстоятелствата в събота се запознах с бабата. Детето не е с тежка форма на аутизъм, детето е вербално, не е агресивно, то може да говори, ходи на училище олекотена форма. Така че може да бъде извикано, няма да дойде веднага при непознат, защото нормално не се доверява, но не е агресивен и с него може да се подходи по-внимателно“, заяви доброволката Ирина.

До момента обаче не са открити каквито и да е следи, които могат да насочат към Сашко.

В 18:30 часа днес доброволците ще тръгнат да обследват района – както гористата местност, така и града.