„Аз по-скоро виждам необходимостта коалиционните партньори да излязат с единно решение за управителя на БНБ“.

Така председателят на парламентарната бюджетна комисия Любомир Каримански (ИТН) отговори на въпроса в интервю за предаването „Тази неделя“ дали ще бъде предложен за управител на Народната банка.

Преди него зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев обяви, че по негова информация „Продължаваме промяната“ ще предложат професор от Сингапур, който се казва Илиян Михов.

„Аз не съм в момента в Народното събрание или пък в управляващата коалиция, за да гони някакви постове. Аз искам да постигнем някакви резултати, от които да се възползват хората в страната. Сега си върши работата като председател на комисията по бюджет и финанси“, допълни Каримански.

Той коментира и проекта на държавен бюджет за 2022 г., за който предстои решаващото обсъждане и приемане на второ четене в парламента.

Кариамнски обяви, че предстои среща с бизнеса, на която ще се обсъди дали да се увеличи максималният осигурителен праг от 3000 на 3400 лв., както предвижда проектът на бюджета.

Между първо и второ четене най-вероятно ще бъдат увеличени средствата за образование и култура, каза още председателят на бюджетната комисия в парламента.

Гледайте цялото интервю във видеото!