„Продължаваме промяната“ готвят за управител на БНБ един професор от Сингапур, казва се Илиян Михов, брат е на шефа на ББР“. Това обяви в интервю за предаването „Тази неделя“ зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Той е разбрал името от източник от управляващата коалиция.

„Мисля, че беше директор на училище за премиери. По едно време Прокопиев (издателят Иво Прокопиев) беше ходил да учи там за премиер. Там пак има връзка, но тя е друга, тя е китайска. (…) Аз се притеснявам от друго – същия човек 2009 г. Борисов искаше да го предлага за вицепремиер и той тогава изказа едни свои виждания за валутния борд – че той трябва да се промени, че курсът на лева трябва да се промени. Даже предложи един китайски модел на валутен борд, да ни пази Господ“, допълни Цонев.

ДПС ще подкрепи управляващите

Зам.-председателят на ДПС обяви, че партията е готова да подкрепя правителството в борбата с корупция, на ако правителството не превишава правомощията си. Другото условия на ДПС е да има диалог. При тези условия партията ще осигури в парламента нужното мнозинство в парламента и промени в конституцията, които са нужни са нужни за реформата в съдебната система.

Казусът със „златните паспорти“

Цонев обясни и защо ДПС държи да се разследват издадените до момента „златни паспорти“ и да се прекрати тази практика.

„В края на миналата година излезе доклад на европейската комисия за напредъка по преговорите със САЩ за визите за европейски гражданин. Стана ясно, че издаването на инвестиционно гражданство от България, Румъния и Кипър, мисля и Малта, ще пречи на тези визи. Ние като прочетохме този доклад, решихме, че трябва да предприемем тази стъпка. Разбира се, правителство също беше решило да предприеме тази стъпка. Просто ние внесохме нашия законопроект с едно седмица по рано“, обясни зам.-председателят на ДПС.

Относно спекулациите, че кантората, посредничила за издаването на съмнителни „златни паспорти“, е свързана с ДПС, Цонев уточни, че проверка е показала, че такава връзка няма.

Гледайте повече във видеото!