Хуморът може да ни помогне да преживеем ситуацията, в която се намираме в момента, каза актьорът Камен Донев в „Тази неделя“.

„Вярвам в здравия разум. Човек притежава чувство за хумор и така наречената абстракция, която му позволява да се отделя от нещата. Трябва да се научим да се справяме с живота ситуация за ситуация“, смята Донев.

Снимка: btvnovinite.bg

Тази седмица актьорът направи обръщение към българите, за да има помогне в трудната ситуация, което започваше с „братя и сестри“.

„Ние сме братя и сестри, често го забравяме, но когато опре ножът до кокала, усещаме нуждата да се подкрепяме. За 30 години се превърнахме в изнервени съквартиранти. Сега много хора ще разберат какво означава една добра дума или жест“, обясни своето обръщение актьорът.

„Хората ще разберат много неща за себе си, които няма да признаят публично, но е важно да ги проумеят за себе си“, казва Донев.

Човечеството е било заблудено от фалшивото чувство, че контролира всичко, но вече е ясно, че това не е така.

Снимка: btvnovinite.bg

„Трябваше да останем насаме, за да си дадем сметка колко е хубаво да сме заедно. Без другите хора ти си едно нищо. Ако цениш другите хора, ти ще живееш, ще живее и обществото“, смята Донев.

„Публиката ми липсва“, признава актьорът.

Камен Донев подкрепя инициативите на колегите си за онлайн представления и концерти, но отбелязва, че те трябва да се правят при спазване на санитарните изисквания, а не „да се събират 20 души на едно място“.

„Изкуството ще спаси света“, казва актьорът и отбелязва, че когато например пееш ти го правиш за себе си, но и за другите.