Камен Донев включва изрязани монолози и моменти в спектакъла си „Лекция №1 за народното творчество”, който ще се играе в „Арена Армеец" на 19 декември. Това каза самият той в „Тази неделя".

Артистът сподели, че ще завърши със специален монолог, а освен това ще има и музиканти.

Пазителят на традициите на словото открехна и вратата към необятния свят на театъра, като ни потопи в невероятното си чувство за хумор и влезе в образа на кмет, спечелил с 4 гласа село, като напомни така и за отминалите избори.

Призна, че едва ли би се занимавал с политика, но не отхвърли възможността някога да се заеме и с това. Поясни, че едва ли ще има много доволни.

Спомни си и за 10 ноември, а именно първоначалния ступор: „Ние не вярвахме, че Тодор Живков е свален”, обясни Донев.

Нямаше как да изпаднем в демократична еуфория, каза още той.

„Защото нямахме представа какво е свобода на словото, защото изпадналите в нея, после я погребаха тази еуфория, защото трябваше да бъдат по-борбени, за да променят всичко. В партийния дом бях, когато го запалиха, почувствах се глупаво, там всичко беше анархия, простащина, някои хора си взеха предмети оттам. Баща ми ми каза, че ако е знаел, че съм там, е щял да ми плесне два шамара”, спомня си артистът.

А относно носталгията на родителите ни по отминалото той сподели, че вероятно е заради яснотата във взаимоотношенията, спокойствието и сигурността, която са изпитвали в някакъв смисъл.

Но аз не бих могъл да живея такъв живот, признава Камен Донев. По думите му образованието може и да е било по-добро тогава, но днес родителите трябва да породят желанието у децата си да искат познание, защото учителите не могат да вършат всичко.

Вижте целия разговор във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!