„Този документ (меморандумът, предложен от ПП-ДБ на ГЕРБ) в никакъв случай не е ултиматум – това е основа за водене на разговори“. Това каза в интервю за предаването „Тази неделя“ Надежда Йорданова, депутат от ПП-ДБ и бивш министър на правосъдието.

Това не е коалиционно споразумение, защото то не включва всички елементи на управлението. Това е по-скоро механизъм за вземане на решения“, уточни Йорданова.

На въпроса дали „Демократична България“ се срамува да влезе в коалиция с ГЕРБ тя отговори, че от ДБ са фокусирани върху конкретни резултати.

„Ние дължим на българския народ правителство, което е избрано от парламента. България трябва да бъде управлявана от редовно правителство – трябва да има разумно и отговорно поведение и ротацията трябва да се случи при ясни и прозрачни условия“, смята депутатът от ПП-ДБ.

Според нея разговори за ротацията ще има и те трябва да бъдат проведени спокойно, извън светлините на прожекторите.

За случая около показно убития Мартин Божанов-Нотариуса бившият правосъден министър коментира, че ѝ е известен сигналът за заплахите спрямо съдия Владислава Цариградска.

„Случаят „Божанов“ трябва да се разплете, дължим това на българското общество Трудно е да се приеме, че това се е случвало без политически гръб“, коментира Йорданова.

Гледайте целия разговор във видеото!