"Господин Пеевски болезнено преживява, че стоте процента контрол, които до сега е свикнал да смята, че му се дължат, вече не могат да продължат по тази начин. Той се опитва да въвлече всички в един отвратителен краен скандал по логиката, че пачавра леке не хваща“.

Това коментира съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Христо Иванов след като по-рано днес председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски го обвини, че той иска избори и готви нова партия.

“Свикнал е със стоте процента, добре му е със 100% и смята, че може да имат 2/3 представители в регулаторите заедно с ГЕРБ без да носи ясна публична отговорност Пеевски не приема това, което ние предлагаме и смята, че с шантаж ще ни застави или да се откажем, или да отидем на избори”, посочи Иванов.

„Има време да си говорим затова кой кои партии е искал да обединява, защото имаше такъв проект наистина, накрая неговия автор ще получи половината от своята партия. Добре и разумно е Бойко Борисов да престане да се крие, партия ГЕРБ да отговори на съществените политически предложения“, коментира още той.

„Този документ се казва меморандум, защото обобщава неща, които сме обсъждали много месеци. Той е малко библейски тип документ, защото са работили много хора по него. Ще разочаровам господин Пеевски - то няма автор", заяви Христо Иванов.

Според него Пеевски вероятно има притеснения и заради случая с Мартин Божанов - Нотариуса и случващото се заради този казус

Иванов поясни, че разговорът за правителство е между ГЕРБ и ПП-ДБ.