Продължават взаимните нападки между Делян Пеевски от ДПС и Христо Иванов от ПП-ДБ.

„Девет месеца това правителство го има благодарение на ДПС, защото го подкрепяме. Никой не е направил повече от нас, за да го има това правителство. Човекът, който иска да тласне към избори, е моят приятел Христо. Защото той живее с изключително големи комплекси“, коментира Пеевски.

„Не му се случи да прати генерал Атанасов в пенсия в КС. Мечтата му беше да обедини тези две партии и най-накрая да бъде лидер. Той живее с комплекс, че лидерът на тяхното обединение е Кирил Петков. А когато имаш големи комплекси, искаш да си имаш нова партийка. Затова се нуждаеш от избори. Човекът, който тласка България към избори, се казва Христо Иванов“, допълни той.

Делян Пеевски коментира и темата за регулаторите.

„Номинациите е много ясно как да се издигат, винаги са се издигали, има си комисии в парламента. Този пасквил (меморандумът), е просто написан от Христо Иванов. Другите се подведоха и се изложиха, видяха се, че всичко е да се глътне държавата. Просто моя приятел Христо понечи, обърна държавата на един голям телевизор, реши да го глътне и се задави“, заяви председателят на ПГ на ДПС.

„За едно съм доволен, имаме напредък от вчера - призна си за главния прокурор на неговия, подчертавам антикорупционен фонд, което е негово дете и рожба, с който се рекетират хора, има само избирателни изказвания в него. Всичко се поръчва от Христо Иванов, бипи, мипи, джипи - всичко е на Христо Иванов. През тези NGO-та той рекетира държавата. Както виждате ние сме тук, вчера също приемахме зaкони. Парламентът си работи, а оттам нататък, ако някой се откаже да гълта държавата, вече е друга тема, но като гледам всички танцуват по малката бъбрива Шехерезада Христо и той ги подвежда и те се подвеждат“, коментира Пеевски.

„Разбирам, че колегите нямат голям политически опит, но просто трябва да се отърсят от неговите номера. Нека да видим какво ще стане. За момента няма никакви разговори, но едно е ясно - тази подкрепа не е просто математически сбор. Ясно е, че ако и трите партии не подкрепят това мнозинство, то не може да съществува по този начин. ДПС винаги е била стабилизиращ фактор и ще бъде, но да видим какво правят колегите. Това, което правят, не е нормално“, допълни още той.