Щом „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ искат разпределяне 50 на 50 на регулаторите, тогава ГЕРБ иска 50 на 50 в Министерския съвет. Това обяви в Плевен лидерът на партията Бойко Борисов.

Според него доверието в некоалицията е паднало до „ледена епоха“. „Петков има всичко и иска още. Държат се като в предизборна кампания, все едно досега не сме им подкрепяли кабинета. Ако постигането на разбирателство се окаже невъзможно, страните се договарят заедно с изборите“, каза още Борисов.

Той обаче очаква до понеделник-вторник Денков и Габриел да направят преглед на министрите и да предоставят на партиите отчета за свършената от тях работа. „Абстрахираме се кой от коя партия е, защото ние имаме само едно министерство“, допълни той.

„Правителството на Кирил Петков не посмя да направят нищо за Украйна, нещо повече – хвалеха се, че нито един патрон не е отишъл за Украйна“, каза още Борисов по подов втората година от началото на войната.

„Вчера задочно министър Тодор Тагарев ми е отговорил, а сутринта ми е написал SMS. Аз отчитам това като бързане преди посещението на Николай Денков в Украйна, за да могат да се похвалят с нещо свършено“, отсече Борисов.