Летище София също се включи в кампанията "Да изчистим България заедно". За летището чистотата на пистите и прилежащите пространства е от особено значение за нормалната работа.

Всички служители на летището, които в този момент не са ангажирани с обработката на пътници и товари, грабнаха чувалите, сложиха ръкавиците и започнаха да събират боклука.

Като цяло теренът в самото летище е чист и се поддържа чист целогодишно, но вятърът довява боклуци от съседни райони и те трябваше да бъдат събрани на ръка.

„Ние участваме за втори път в кампанията "Да изчистим България заедно". Това е страхотна инициатива и тя съвпада с нашия празник - тази година се навършват 87 години от създаването на летище София и това е чудесен начин да го отбележим с всички служители “, коментира Хесус Кабайеро, главният изпълнителен директор на летище София.

 

„Ние участваме в "Да изчистим България заедно", защото принципите за устойчиво и щадящо природата управление са много важни за нас. Да бъдем зелени е част от корпоративната култура на летище София“, посочва още той.

Наравно със своите подчинени главният изпълнителен директор на летището, също пълни чувала с боклуци. Дори такова дребно нещо като хартиеният знак, който се слага на куфарите, също трябва да бъде събрано, когато е боклук в близост до самолетите.

Освен на самото летище, служителите на летището почистват и намиращия се в съседство парк, където традиционно се провеждат събития и концерти. 

Чувалите са пълни, боклукът се събира, а Зеленко одобрително поздравява.