Четвъртото издание на професионалния форум за висша кулинария - "Гастрономикс 2020", се проведе от 28 до 31 януари в зала 1 на „Интер Експо Център“ в София.

Изложението предложи програма с лекции, демонстрации и състезания, като целта бе да се вдъхновят младите готвачи и да се покажат устойчиви кулинарни практики и продукти.

Темите за социалните и екологични отговорности и за работа с местни фермерски продукти с произход бяха във фокуса на шеф готвачите, лектори на събитието.

„Създадохме този форум преди години. Тогава видях потребността в България да се случва подобно нещо. Беше трудно, защото много хора смятаха, че у нас това не може да се случи“, разказа в „Тази събота“ шеф Андре Токев.

По думите му хората, които търсят интересна и качествена кухня, стават все повече.

Остава по-малко от месец до началото на шестия сезон на кулинарното шоу MasterChef. Атрактивното жури от шеф Силвена Роу, шеф Петър Михалчев и шеф Андре Токев и тази година ще избере най-добрите хоби готвачи у нас.

„MasterChef промени мнението в цяла България за готвенето, професията, начина на хранене. Ще има нови интересни правила в състезанието. Ще има изненади, участниците са много интересни. Този път има интересна екипност и позитивност, което ме радва“, каза шеф Андре Токев.

Виртуозните готвачи обещават шестият сезон да бъде и по-вкусен.

Новият сезон на MasterChef стартира на 24 февруари от 21 ч. по bTV.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement