Темата за жените често предизвиква смях и една от любимите на писателя Георги Блажев. Това обяви той в предаването „Тази неделя” и допълни, че шеги за нежния пол често присъстват в творчеството му.

Писателят сподели, че е открил отговор на въпроса „Какво искат жените?”.

„Жените искат някой, който да ги слуша – да не ги слуша, да ги целува и да не ги целува. Общо взето не знаят какво искат. Българинът се разсмива лесно заради географската ширина, на която живее и проблемите, които има”, каза още Блажев.

По думите му скандинавците трудно се разсмиват, защото рядко имат проблеми. „Там не е смешно, че минималната заплата е станала 4000 евро или президентът е открил нов център за талантливи деца –  скука”, посочи писателят.

Блажев заяви, че хората се смеят на актуални неща, които са в новинарския поток, както и на възприятието на света през погледа на мъжете и жените.

„Имаме нужда от смях и от алкохол. Смехът е нещо изключително, може да ви помогне, ако минавате през тежък момент – той е страхотно лекарство. Изпробвал съм го многократно, аз съм доказателство, че светът е оцелял, защото се е смял”, заяви писателят.

Той добави, че когато се чувства най-тъжен, пише най-смешните си разкази. Обяснява си го с факта, че падат предразсъдъците му.