Една дама цяло лято, съвсем доброволно, при своите разходки из плажа – го почиства от угарки от цигари. Тя е известна като пътешественик и модна икона на България. Тя е Владина Цекова. 

Жената разказва, че едно любимите ѝ места е Централният плаж в Бургас. Само докато течеше интервюто, тя събра една малка бутилка с фасове от пясъка. „Не се разхождам, за да чистя. Просто като видя фасове или боклуци ги събирам“, добави тя. 

По думите ѝ тя не е пушач и не разбира защо хората „садят“ фасове по плажната ивица. Владина посочи, че по-често намира „дамски“ фасове, както и че угарки се захвърлят по-често край луксозни заведения и хотели.

Цекова призова хората да пазят чистота - собствениците на домашни любимци да почистват след тях или да не си хвърлят боклука през прозорци и автомобили.

Снимка: btvnovinite.bg

Новият социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околните, и приноса в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.