В рубриката на bTV „Добрият пример“ ви представяме Станимир Бояджиев, председател на Българския младежки Червен кръст (БМЧК).

За поредна година Станимир, заедно с екип от десетки доброволци на БМЧК, ще се опитат да зарадват малчуганите в цялата страна, които ще бъдат в болнични легла по време на коледните празници.

„Това е една от най-вдъхновяващите кампании, които ние реализираме през последните години. За съжаление не можем от сега да кажем дали тази кампания ще се проведе предвид епидемиологичната обстановка в страната, но сме в готовност при разрешение  и готовност да я проведем. Това е изключително важна кампания, защото ние ще зарадваме малките деца, които през тези коледни празници не са при близките си, а на болничното легло“, казва председателят на БМЧК.

Тази година организацията ще се включи и в програмата „Топъл обяд“, като освен храна над 2000 деца ще получат и един специален подарък.

„Ще получат и така наречените активити кид, който ще съдържа книжка с български народни приказки, маска детска, специално изработена по проекта и образователни и занимателни игри. Причината, поради която избрахме точно тези компоненти да влизат в активити кид е, за да могат да бъдат използвани повече от веднъж“, уточни Стели Джамбазова, зам.-председател на БМЧК.

Доброволците са категорични, че да помагаш на хората е кауза, в която трябва да се включат все повече хора.

А всички художници до 13-годишна възраст, могат да изпращат рисунките си за участие в конкурса „Добрият пример“ на адрес dobriatprimer@btv.bg до 7 ноември.