Само две седмици остават до края на втория национален детски конкурс за рисунка на тема „Добрият пример“ на bTV. Някои вече са готови с рисунките за конкурса на bTV, в които Зеленко бди за един по-чист и добър свят.

Крайният срок за участие е 7 ноември, а шестата част от комикса на Станислава Цалова, чиято цел е да вдъхнови децата да са толерантни на пътя, от тази неделя, 25 октомври, ще бъде достъпна на сайта на „Добрият пример“.

Снимка: btvnovinite.bg

Иновативното ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Мездра е кръстник на талисмана на инициативата на bTV „Да изчистим България заедно“ –  Зеленко. Сега, възпитаниците му са посланици на добрия пример  за  безопасно движение и толерантност на пътя. С плакати и стикери показват какво трябва да правят големи и малки, за да живеят в свят без инциденти по пътищата.

„Есенните листа, които изработихме, са нашите символични пожелания – да се спазват правилата за движение по улицата, и да се внимава през предстоящия зимен сезон“, каза четвъртокласничката Петя.

Снимка: btvnovinite.bg

„Това е нашият кръщелник Зеленко, с който искаме да призовем всички свои връстници, бъдете по-отговорни, пресичайте внимателно, не се разхождайте, гледайки в телефоните и таблетите си, също така и да внимаваме, когато ние влизаме в ролята на шофьори, когато караме ролери, тротинетки, скейтове и колелета“, заяви четвъртокласникът Владимир. 

Снимка: btvnovinite.bg

Децата се подготвят за необичаен флашмоб с подкрепата на своите преподаватели, чиято мисия е не само да обучават, но и да възпитават добрия пример.


„Проектът го правим, може би, една седмица и повече, деца и родители работят, ентусиазирани деца, много щастливи за това, че могат да са част от безопасността на пътя“, заяви преподавателят Латинка Данкова.

Снимка: btvnovinite.bg

Костюмите също има – на светофар, полицай и знак стоп. Флашмобът се проведе в деня преди влизане в сила на Заповедта за носене на маски на открито. А  изпълнението на децата спря за няколко минути движението по улицата.

Новият социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околните, и приноса в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.