„Мандатът изтича след няколко месеца, аз смятам, че трябва да се изчакат редовните избори. Може би е наложително през това време всички непредставени (в парламента) политически партии да изготвят своите политически платформи и послания“. Това обяви в интервю за предаването „Тази събота“ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Хората, които са на протестите, ако могат, да работят за такива политически послания и да участват в следващите избори и в политическия живот на страната… предстои след няколко месеца хората да изберат най-добрите“, допълни народният представител.

Според нея хората и най-вече лидерите на опозиционните партии забравят обещанието на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов да подаде оставка на следващия ден, след като се събират 160 гласа в парламента за свикване на Велико народно събрание (ВНС).

Вчера Десислава Атанасова беше избрана за председател на новата временна парламентарна комисия, която да разгледа проекта, внесен от ГЕРБ, за нова Конституция. ДПС и БСП отказа да участват в тази комисия.

„Очаквам да има диалог, ще търся такъв диалог. Още вчера казах, че имам намерение да инициирам експертен съвет, който да бъде от доказани авторитети в правото. Следващата седмица ще обявим имената – хората от академичната общност, бивши конституционни съдии. Следва да има диалог и с неправителствените професионални организации, защото Конституцията засяга всички сфери на обществения живот“, коментира днес Атанасова.

Вижте цялото интервю във видеото!