Големият проблем на тези хора (б.р. правителството) е, че си вярват в пропагандата. Дойдоха с революционен патос, бяха се надушили с тези, които ги вкараха в някакво опиянено състояние да повтарят едни и същи глупости.

Това заяви в студиото на „Тази събота“ зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

“Покрай БНБ те (б.р. правителството) блокираха работата на парламента, комисии не се събират, блокират си кворума. Стига се до парадоксът министър да протестира срещу собственото си управление, защото няма какво друго да направи, защото не се ремонтират пътища, а същия момент му се отпускат пари, за да ги ремонтира”, добави той.

Митов заяви, че няма как да знае кой е изпратил заплахите към Любомир Каримански от „Има такъв народ“, защото това е работа на службите.

„Самият факт, че кандидат за гуверньор на БНБ получава заплашителни SMS-и да се откаже от номинацията си означава, че няма авторитет в държавата. Че няма държава, която да респектира подобен тип поведение и да не го прави възможно“, заяви още зам.-председателят на ГЕРБ.

Според него казусът с БНБ беше до такава степен политизиран, че вече предизвиква отзвук в европейските институции.

„Има профил, който е задължителен за гуверньора на БНБ – това трябва да е човек, който има авторитет, който свети със собствена светлина и не е политически обвързан“, заяви Митов.

Той добави, че все още ГЕРБ не е взела решение коя кандидатура да подкрепи (б.р. на Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“ или на Любомир Каримански от „Има такъв народ“).

"Снощи, докато обяснявах как правителството генерира много бързо всякакви скандали, виждам, че министърът на културата си е направил видео, в което очевидно под влиянието на някакви вещества благодари на хората, които са го поздравили за рождения ден", заяви Митов.

Отношенията със Северна Македония и отзоваването на Митрофонова

„Понеже премиерът Кирил Петков е българин отскоро не разбира казусът със Северна Македония, няма усещането за историята на собствения си народ. Няма представа доколко този казус е дълбоко впит в познанията на всеки българин и доколко съществува силно национално съгласие относно това какво трябва да ни настроението в случая“, заяви Митов.

Според него Петков е трябвало още при първите прояви на неуважения от страна на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова към българския народ да я извика и да ѝ постави ултиматум, че при следваща подобна поява тя ще си тръгне. По думите на Митов премиерът е закъснял.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!