Доц. д-р  Марин Генчев е един изключителен лекар – неврохирург, специалист по гръбначни изкривявания, автор на гръбначен справочник. Той е баща на 6 деца и седмо на път. Има успешна кариера в Германия – като специалист и началник на отделение в иновативната болница в Майнц, също като преподавател в университета „Хайделберг”. Д-р Генчев обаче предпочете да се върне да работи в България и заедно със съпругата си да отглеждат тук децата си.

„Децата дават на родителите нещо, което никой друг не може да им даде, отказали  сме се от много материални неща… Жена ми е едно мъжко българско момиче. Без нейната подкрепа не бих могъл не само с децата, но и с кариерата да се справя”, сподели в предаването „Тази събота” д-р Генчев.

Казва, че са избрали да отглеждат децата си в България, защото Германия, колкото и да е подредена и да осигурява високи доходи, не може да им даде средата, от която имат нужда.

Относно гръбначните изкривявания и болките неговият съвет за превенция е щадящо движение – ходене, кардио на пътечка или кростренажор. Най-вредно за гръбнака е обездвижването, предупреждават специалистът.

Вижте повече във видеото!