Татули, Тако и Мариам са три грузински момичета, които завладяха социалните мрежи, а след това покориха и световните сцени с приказните си гласове. Грузинската традиционна музика оплита съдбите им и въпреки че са от различни части на страната, днес те живеят заедно в планинското селo Ксани.

„Всички искат да знаят какъв е животът в Грузия и ние сме щастливи, че можем да разкажем точно за това в нашите видеа. Пътуваме много, но повечето от видеата ни са заснети в нашето село. Понякога хората ни аплодират, понякога ни заговарят по време на видеата. Имали сме моменти, когато възрастните жени идват при нас и започват да ни разказват истории, а след това дори пеят с нас. Толкова е хубаво, като се случи“, разказаха те.

Снимка: bTVМомичетата стават сензация, след като качват свое музикално видео в интернет. Още не могат да повярват как клип, сниман с телефон, променя живота им. Мандили, както е името на триото, всъщност представлява забрадка за глава.

„В Грузия тази забрадка се е използвала, за да помири мъже, които се сражават. Жената я поставяла между тях, която означавало, че трябва да има мир. Точно това е и посланието, което ние искаме да отправим като група. Да има мир по света, хората да са щастливи и когато се промъкнем в някое село и снимаме със старите хора там и виждаме, че сме направили деня им по-щастлив“, добави триото.

Във видеоклипове момичетата се стараят да показват традиционните грузински носии. Татули, Тако и Мариам вече са гостували на България. Много се надяват скоро да могат да дойдат пак.

„За съжаление, участията ни спряха заради пандемията. Чакаме с нетърпение отново да сме на път. Използваме времето да репетираме“, казаха те.

В момента издават и нов албум, а за своите последователи в „Ютюб“ и „Инстаграм“ създават специални видеа, с което разказват за ежедневието си в малкото планинско село.