Дарин Маджаров твърди, че животът му, откакто се е върнал от чужбина, става все по-хубав. Когато Дарин решава да изостави бъдещето си в Германия и Белгия, чува много пъти фразата: "Ти луд ли си?". Днес, 8 години по-късно, има близо 70 милиона изгледани видеоурока по различни предмети в своя сайт.

А стотици хиляди български деца и родители по целия свят са му благодарни. Той е сред посланиците на платформата Bulgaria wants you и е част от лекторите на техните събития "Живот и кариера - защо в България", което снощи гостува в Пловдив. bTV е основен медиен партньор на инициативата.

„Учих в Германия, бяхме1200 студенти от близо 100 нации, научих, че да имаш умения и знания не е достатъчно, трябва да умееш да ги обясниш, учих електроника и компютърни науки, в Белгия отидох да правя докторантура. Помагах на сестра ми по физика, след това се случва така, че й помагах постоянно, защото въпреки че беше отличника, искаше да разбере повече, после тя показа уроците на своите съученици. Те започнаха да ми пишат, че искат още записани уроци“, разказва Дарин.

Тогава решава да се върне в България и да развие това като бизнес. 8 години по-късно са 150 души.

Вижте още във видеото.