Геновева Христова е управляващ собственик на "Лигна груп" – компания, за която работят около 2500 души в България и Великобритания. В студиото на  "Тази събота и неделя" Геновева сподели колко e щастлива, че осигурява работа на хората в малките населени места у нас и така помага на повече българи да останат в родината.

„Ако всички талантливи българи се върнат в България, смятам, че тя ще стане едно много по-добре място за живеене и всички ние ще се гордеем да сме тук“, каза още тя.

Геновева е един от лекторите на събитието на "Bulgaria Wants You" - "Живот и кариера – защо в България". който ще се състои на 16 октомври в палата 7 на Международен панаир Пловдив. Нейната тема е "Изборът между България и чужбина", където разказва за пътя, който извървява едно момиче от варненския кв. „Владиславово“  до престижната корица на „Форбс“.

Събитието е част от инициативите на мултимедийната платформа "Bulgaria Wants You", която цели да даде нови възможности за живот и кариера у нас на българите в чужбина, както и на тези, които се колебаят дали да останат в страната. Платформата предлага богато видео съдържание за български и чужди компании, а също предложения за работа и актуална информация за регионите в страната.

Сред лекторите, които пловдивската публика ще чуе, са Андрей Давчев,  предприемачите Димитър Караиванов, Дарин Маджаров, Калоян Георгиев, Геновева Христова и експертът по публична реч и дългогодишен тв журналист Анна Цолова. Водещи са Иван и Андрей. Те ще споделят своя опит и практически съвет за успех в България, а гостите на събитието ще могат да посетят щандовете на партньорските организации и компании на платформата, където ще могат да получат и реални оферти за работа.

Организаторите са предвидили изненади и за феновете на хитовото риалити "Фермата", а bTV e основен медиен партньор на инициативата.

Събитието е безплатно, но заради мерките срещу разпространение на COVID-19 местата в залата са ограничени, затова предваритената регистрация е задължителна. Повече информация за програмата и самото събитие може да откриете на www.bulgariawantsyou.com