Филмът „Къщата на обещанията“ ни пренася в Берлин от началото на миналия век, когато градът е белязан от най-бурните си години преди Втората световна война. За ролята си в сериала пред bTV разказва актьорът Самуел Финци.

Берлин през 20-те години на миналия век. Вики пристига в града, водена от обещания за по-добър живот, но надеждите и мечтите ѝ са разбити веднага щом пристига там.

Без жилище и нищо на свое име тя си намира работа като продавачка в новооткрит и бляскав универсален магазин, наречен „Йонас“. Това е къщата на обещанията. Финци е в една от главните роли.

„Неслучайно е бил наричан Бабилон, особено през 20-те години по време на Ваймарската република и така нататък, един град в който можем да кажем, че дори е бил по-либерален и по-богат на енергия в изкуството, повече от Ню Йорк. Едно много бурно време пълно с противоречия, но и едно време на голяма свобода във всяка област и то след края на първата световна война. Също така и време на голяма инфлация, объркано време, но пък даващо възможност да избуи изкуството и музиката да намират една почва за много развитие във всякакви посоки“, казва актьорът.

Всички кадри от универсалния магазин „Йонас“ са снимани изключително в Гьорлиц. Универсалният магазин в Гьорлиц е построен през 1913 г. Сто години по-късно магазинът е използван и като фон на филма на Уес Андерсон „Гранд хотел „Будапеща“.

„Магазинът, първият отворен на кредит, за да могат и бедните хора да си позволят и да си купуват стоки. Първоначалното заглавие е базирано на един роман, който се казва Tuostrasse. Той в момента съществува, там в момента се намира белринския „Сохо хаус“. Той наистина е много напредничав, основателя на тоя магазин, и на по-бедните и на по-средните класи да им осигури достъп до по-добри стоки“, разказва още Финци.

В „Къщата на обещанията“ Самуел Финци играе ролята на евреина Карол Голдман.

Интервюто със Самуел Финци е взето със съдействието на Epic Drama.