„В началото започнахме да чистим, да извозваме боклуците, но с годините тази кампания прерасна в нещо по-красива – да направим пространството около нас по-хубаво. Това, което правим в момента с всички колеги, е да засадим нашата нова гора“, каза директорът „Новини, актуални предавания и спорт“ Антон Хекимян.

Той припомни, че „Гора в квартала“ е инициатива на Столична община, която bTV подкрепя. „Всеки, които иска да засади дърво около блока си и да му се радва как расте, може да го направи“, каза още той. Подчерта също така, че записаните за участие в кампанията са над 13 000, но вероятно в днес ще излязат много повече хора и това е радостно.

Виктория Петрова и Юксел Кадриев засадиха едно от дърветата пред телевизията. „Готови сме със засаждането. Моята лична кауза е да изчистим не само природата около нас, но и душите си, да се погрижим за чистия въздух и да станем по-добри“, отбеляза Виктория Петрова.

Снимка: bTV

„Важно е да засадим поне едно дърво в живота си, за да се погрижим за белите си дробове. Не само за нашите физически бели дробове, но и за тези на планетата. И ако трябва да перифразирам „Няма нищо по-хубаво от лошото време да засадиш дърво“. Дървото ще бъде полято по естествен начин, защото днес вали дъжд“, допълни и Юксел Кадриев.