"Никога не съм се срамувала, че съм българка. Било ми е мъчно, било ме яд, била съм гневна, но никога не съм се срамувала", каза операната прима Александрина Пендачанска по време на гостуването си в студиото на "Тази събота".

"Дойде една истинска промяна. Тези млади хора за шестте месеца, в които управляваха, успяха да ограничат зависимостта ни от Русия, успяха да спрат краденето, върнаха границата на страната и "Капитан Андреево". Това са хора, които допринесоха с истински, реални резултати", допълни Пендачанска, която има три номинации за "Грами" в кариерата си.

"Протестите винаги са били реален фактор в това 32-годишно преходно състояние, в което се намира България", каза оперната прима.

"Ако нещата зависеха от хората срещу, които протестираме през всичките тези години, България щеше да остане просто един малък придатък на една държава с огромни интереси като Русия", допълни тя.

"България е обречена на успех, защото е част от най-големия пазар на света. Тя е част от континента, който тегли със себе си цялата западна цивилизация - тя е част от тази цивилизация и ще остане там", заяви Пендачанска.

"Не бива да се подценява духът на българите", допълни оперната прима.

"В България аз се чувствам щастлива, тук е моето място. Аз не мога да живея без България - физически страдам, когато съм твърде дълго отделена от България. Моят живот е тук и той ще остане тук", заяви Пендачанска.

"Когато самолетът каца над София, моето сърце бие по-силно. Това усещане го няма на никоя друга точка по света", допълни тя.

"България твърде дълго време беше една несправедлива и нещастна държава. А аз искам не само моите - всички деца да бъдат щастливи", каза Пендачанска, която съветва двете си дъщери да не се страхуват да променят света.

Вижте какво още сподели Александрина Пендачанска във видеото.