От днес до 29 август Копривщица е домакин на фестивала "Master of Art", създаден от Александрина Пендачанска, Найо Тицин и Хилда Казасян. На него ще звучи музика от различни жанрове – опера, мюзикъл, джаз, фънк. В рамките на фестивала е и специалният концерт "Това съм аз" на оперната прима Александрина Пендачанска.

„Копривщица е идеалното място за такъв фестивал. Тук има чудесна природа, исторически забележителности, минерална вода, възможности за риболов, така че човек може да си почине добре. Градът има и богати културни традиции, тук са родени Димчо Дебелянов, Любен Каравелов и много други велики българи. Благодарим на общината, че ни подкрепи в това начинание“, сподели Александрина Пендачанска в „Тази сутрин“.

Тя коментира, че не трябва да мислим за културата като разход, защото тя е инвестиция в духовното оцеляване и в бъдещето ни.

„Децата ни трябва да знаят кои са. Да бъдат пълноценни личности, да са образовани и с духовна самоличност“, обобщи оперната прима, която на 27 август ще представи мултимедийния си спектакъл "Това съм аз" с Плевенска филхармония под диригентството на маестро Найден Тодоров.

С концерта певицата отбелязва своя 33-годишен творчески път на сцената. В програмата са включени арии от Моцарт, Верди, Росини, Бизе, а от документални записи, прожектирани на мултимедиен екран, ще я видим в коронните ѝ роли от световните оперни сцени. Своя дебют ще направи нейната ученичка сопраното Ралица Богданова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!