Да откриваш нови красиви дестинации е чудесно бягство от ежедневието. Пътуването е начин на живот за Иван Михалев, който не пази своите открития по време на път само за себе си, а ги споделя с хиляди в книгите си "101 отбивки".

Снимка: bTV

Поредното издание на пътеводителя вече е факт - казва се "Презареждане", от каквото всеки един от нас има нужда.

"Вътре има много интересни места. Аз самият си мислех, че съм видял всичко в България, но някак си тя продължава да ме изненадва. Има дори забележителности, които не са съществували преди две години, като "Златния парк" до Луковит, който е и на корицата на книгата", каза Михалев.

Идеята за "101 отбивки: Презареждане" се ражда в началото на тази година.

"Всички сме много изморени от всички локдауни, така че със семейството ми решихме да си направим една екскурзия през януари, отидохме до едни водопади, близо до София, за които само бяхме чували. Тогава си дадохме сметка, че това много ни е липсвало, човек не бива да губи връзка с природата. Казахме си, че сигурно много хора като нас търсят подобни бягства от града и така се роди идеята", спомня си авторът.

Снимка: bTV

Пътеводителят събира 101 дестинации, като до повечето от тях няма пътеки и маркировки.

"Аз много обичам диви места. Например открих една планина, която е близо до София - Понор. Тя има много интересен релеф, билото ѝ е гладко, изглежда като равнина, няма растения, но пък има много интересна текстура на скалите и се оказа, че е била дъно на океан преди милиони години", разказа Михалев.

Вижте целия разговор във видеото.