10-годишно момче от Стара Загора е най-малкият дарител на Александровска болница в София. С парите от касичката на малчугана са закупени защитни костюми за медиците от първа линия в борбата със заразата.

Това не е първото дарение от семейството на детето - предпазни облекла са дарени и на лекарите в Университетската болница в Стара Загора.

В касичката на третокласника Димитър Инджов имало 159 лева. Първоначално искал да си купи нов телефон.

Опасната зараза обаче променя намеренията му. До последната стотинка парите отиват за предпазни облекла. Момчето избира те да са за Александровска болница, защото преди коронавируса лекарите там помогнали на родителите му.

"Благодарим ти, че си с нас, Митко" - написаха на страницата си във „Фейсбук“ медиците от Александровска болница. Костюмите ще бъдат използвани от хората на първите редици в борбата с коронавируса.

Митко е дете като всички останали 10-годишни момчета. Обича игрите, харесва му и в училище - има десет шестици и една петица по български. Тренира лека атлетика. Мечтае да стане спортист.

Преди това обаче Митко има по-спешно желание - животът отново да стане нормален, за да може да се върне на училище и да тренира.