В здравната криза най-малко се слушат медиците, смята кандидатът за депутат на АБВ актьорът Веселин Плачков. В предаването „Лице в лице“ Плачков каза, че никой така и не е срещнал здравният министър Костадин Ангелов и Атанас Мангъров.

„Познавам и двамата лично. Те изказват своите мнения, но никой не ги срещна тези хора да говорят публично на тази тема. Виждам икономически и политически решения на въпроса и най-малко се слушат медиците. И щаба го пренебрегват от време на време“, каза Плачков.

Според актьора кризата е предизвикателство за всяка една партия. „Не е лесно. Нито на ГЕРБ, нито на който и да било друг. Няма да е лесно на всеки гражданин да се справи“, каза Плачков.

По думите му сме загубили доверието в институциите и във всичко се търси „някаква конспиративна история“.

„Много трудно би се овладяла кризата, тя е много отпреди да дойде пандемията. Дали ще е коронавирус, дали ще е птичи грип, свински грип – ние проблем си имаме. Последните 15-20-30 години се съсипа една основа, която имахме“, смята Плачков.

Той не определи убежденията си ефир, като заяви, че няма леви и десни партии и всичко е много размито. „Дойде време да бъдем хора. Лявата и дясната политика не са ясно разграничими“, смята Плачков.

Повече вижте във видеото.