На пазара има достатъчно лекарства, в определени моменти изчезват определени търговски названия, но има на други производители. Това каза в предаването „Лице в лице“ депутатът и лидер на „Воля“ Веселин Марешки.

Той призова хората да не се презапасяват и да не пият безконтролно лекарства, защото така си вредят.

Лидерът на „Воля“ призова и политиците, и журналистите да са внимателни и да не създават смут. Възмутен е от изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова, че има спекула на лекарствения пазар. Маршки напомни, че медикаментите имат максимална надценка, която се регулира от държавата.

По думите му се създава хаос, който помага да се източва Здравната каса.

Относно кворума в парламента Марешки смята, че още в първите месеци на пандемията е било редно да се създадат нови правила и депутатите да могат да участват в заседанията от дистанция. Той обвини опозицията в дезертьорство от парламентаризма заради опитите да се провали кворума в месеците, в които се гласува бюджетът на държавата.

Партия „Воля“ има авангардна позиция относно позицията ни за преговорите на Северна Македония за членство в ЕС – предлагат държавите ни да се обединят. Може днес да изглежда нереалистично, но това е пътят, хората това искат, коментира лидерът на партията.

Вижте цялото интервю във видеото!