„До три дни обявяваме бедствено положение в Перник, защото достигаме санитарния минимум в язовир „Студена”, обяви председателят на общинския съвет в миньорския град Димитър Колев в „Лице в лице”.

„Днес с решение на Министерски съвет бяха отпуснати 3,2 млн., за да се направи една аварийна връзка от Чуйпетлово до „Студена”, която започваме от утре. Отпуснати са и 2млн., за да си модернизираме пречиствателната станция”, каза общинарят.

Снимка: btvnovinite.bg

ВиК – Перник не разполага с модерна техника, кадрови ресурс и необходимите средства, затова са поканени експерти от „Софийска вода” на сесията на общинския съвет, където ще се реши какво да се прави, сподели Колев.

„Един важен въпрос ще бъде обсъден: Може ли водопреносната мрежа на Перник да се свърже с тази на Владая. Аз съм сигурен, че ние с нищо няма да ощетим софиянци. Язовир „Искър” е грамаден. Има още един резервен язовир „Бели Искър”. Това няма да бъде за дълго врем, ако завали и язовир „Студена” се напълни , заяви председателят на общинския съвет в миньорския град.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!