„Не споделяме с ДПС и ГЕРБ неща, които са свързани с коалиция. Това, което предлага БСП е европейски подход. Преди избори не е редно да се афишират коалиции“, заяви депутатът от БСП Румен Гечев. 

„Избирателят трябва да реши кой защитава неговия социално-икономически интерес. И също навлизаме в много мътни и опасни води за България с разрастващия се конфликт в Украйна. Сигурен съм, че позицията на БСП ще се окаже права“, каза още Гечев. 

По думите му БСП е имала най-голяма шанс за съставяне на правителство с третия мандат, но ДБ и ПП са бойкотирали срещата, а ГЕРБ не са пожелали да поемат риска. 

Гечев обясни защо БСП е гласувала „за“ отстраняването на шефа на Сметната палата Цветан Цветков. 

„Той е отказал да представи материалите по проверка на Сметната палата на тогавашния министър на икономиката г-жа Нинова. Обяснението е било, че това е забрана на прокуратурата, но това не е така. Оказа се, че определени партии в дясно – ДБ и ПП са получили нерегламентирана помощ. Служители на компанията „Нексо“ са превели необяснимо високи суми спрямо техните възнаграждения. Сметната палата и г-н Цветков не са предприели никакви действия“, каза той. 

По думите му криенето на финансови потоци се намесва в хода на изборите и това е посегателство.