Нови словесни престрелки дни преди разпускането на 48-то Народно събрание. От „Продължаваме промяната“ заплашиха със съд лидера на ГЕРБ заради твърденията, че са допуснали посредници в оръжейните сделки с Украйна.

Асен Василев отговори на Бойко Борисов.

„Ще му дадем възможност и тези твърдения да ги докаже през българския съд.
Посредници няма, сделките са направени директно по програмите на американското и английското правителство за закупуване на оръжие. Те са в особено големи размери, в които България никога не би могла да си позволи като дарение да направи на Украйна.“, каза съпредседателят на ПП Асен Василев

Според ГЕРБ е добре, че сме помагали на Украйна, но защо е било тайно.

„Вчера аз твърдях, че има посредници, а не г-н Борисов, защо го твърдя, защото това пише в статията на „Ди Велт“. А дали е вярно - нека да се разберат кой от двамата вицепремиери в правителството „Петков“ лъже - Корнелия Нинова или Асен Василев“, коментира Христо Гаджев, председател на парламентарната комисия по отбрана.

Пред националното радио бившият вицепремиер припомни, че като председател на междуведомствената комисия Корнелия Нинова е парафирала сделките.

„Всички тези сделки минават с неин подпис и с подпис на военния министър, с краен доставчик Полша, в документите не пише Украйна“, каза Асен Василев.

Снимка: bTV

Потърсихме Нинова за коментар, но тя не отговори. Вчера със статус във Фейсбук тя заяви, че България не е изнесла нито един патрон за Украйна.

Междувременно бившият коалиционен партньор на „Продължаваме промяната“ сравни политическата среда с фентъзи поредицата „Хари Потър“ и нападна Петков:

Снимка: bTV

„Как „Продължаваме промяната“ събират добрите сили. Тоест всички, които не са с тях - са лошите сили. Дъмбълдор срещу Волдемор.“

Вчера ДСБ даде мандат за преговори с ПП за общо участие в изборите, а в момента ръководството на „Да, България“ решава как ще влезе в новото обединение.

Решение за съвместно явяване на изборите се очаква и от третия член на „Демократична България“ – „Зелено движение“.