Управлението на кризата в България е като играта „тука има, тука няма” и не се знае от коя чашка ще излезе решението на министър-председателя. Всеки един от министрите в този кабинет има собствено мнение и аргументи за правилно управление само че като влязат в Министерския съвет не могат да преборят политиката и виждането на премиера.

Това каза в предаването „Лице в лице” депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

Според него днешното решение може да е много правилно, но Бойко Борисов е трябвало да го вземе преди да започне предизборна кампания, защото в момента има опасност изборите да не се проведат.

„Избирателите си задават въпроса дали ще могат да упражнят вота си, или не. Решението за локдаун е политическо”, добави Аталай.

ДПС и „Зелената сделка”

„След появата на пандемията стана ясно, че без революция в икономиката, без да се променят първичните енергийни ресурси, с които ще се произведе електроенергия, няма как да се премине в по-следващ етап на развитието на света”, обясни бившият председател на Комисията по енергетиката.

По думите му, ако управляващите все още разсъждават, че въглищните централи са онези централи, от които се произвежда електроенергия, замърсявайки въздуха, въобще не са в час.

„От 10 години повтаряме, че трябва да има реформа в либерализацията на производството на енергия, преговори с американските централи и спиране на дотациите към въглищните централи”, добави Аталай.